Forfatteren

Forfatteren

Anne-Cathrine Riebnitzsky er født 1974 i Svendborg og vokset op på Sydfyn. Hun har ind til videre skrevet tre romaner, men begyndte med en biografi, Kvindernes krig, om sit arbejde med undertrykte kvinder i Afghanistan. Bogen udkom i 2010 og var nomineret til en række priser.

I 2012 kom hendes debutroman Den stjålne vej, der modtog Bog Forums Debutantpris af en enig jury. Romanen blev desuden nr. 2 i DR Romanpriskonkurrence, der det år blev vundet af Kim Leine med Profeterne i Evighedsfjorden. Den stjålne vej foregår i Afghanistan og er en roman, som mange læsere stadig har som deres absolutte yndlingsroman.

Det store gennembrud kom med romanen Forbandede Yngel, der udkom i 2013 og vandt først Politikens romankonkurrence og siden modtog De Gyldne Laurbær af boghandlerne. Forbandede Yngel er en selvbiografisk roman om en opvækst i skyggen af psykisk og fysisk vold. Den ramte et enormt publikum i Danmark og blev oversat til blandt andet norsk, svensk, islandsk, fransk og en række andre sprog. Det er en af de romaner, hvor der efter hvert foredrag sidder en eller flere tilbage i salen og græder ned i gulvtæppet fordi deres egen livshistorie netop er blevet fortalt.

Efter en heftig foredragsturne og en del hårdt arbejde udkom Anne-Cathrine Riebnitzskys tredje roman, Orkansæsonen og stilheden i begyndelsen af 2016. Det blev hende hidtil bedst anmeldte roman og vandt især mange yngre læsere samt et nyt større mandligt publikum.

Netop nu arbejdes der intenst på en ny roman, der har arbejdstitlen Smaragdsliberen. Romanen forventes at udkomme i september 2018.

Anne-Cathrine Riebnitzsky har udover at modtage Debutantprisen og De Gyldne Laurbær været nomineret til Weekend Avisens Litteraturpris tre gange. Forfatteren er en populær foredragsholder og desuden en populær gæst på udenlandske litteraturfestivaller.

Privat er hun gift med Chefen for Den Kongelige Livgarde, oberst, kammerherre Mads Rahbek. Kammerherreinden deltager med stor glæde i statsmiddage og andre repræsentative glæder og pligter i den grad, det kan passes ind i kalenderen.